200 pentru 20

Anunțuri / comunicate Septembrie 15, 2022

Adică 200 lei, în fiecare lună, pentru fiecare din cei 20 de elevi din satul Săcărești.

Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Săcărești demarează în această toamnă o nouă campanie de strângere de fonduri pentru bursele școlare destinate copiilor din sat.

„Este al treilea an școlar când ne propunem să continuăm investiția în educația și viitorul tinerilor noștri. Avem și rezultate frumoase de care ne bucurăm. Avem prima absolventă de liceu, Ionela David, care a și fost admisă la Facultatea de Economie și Administrarea Afecerilor, specializarea Economia comerțului, turismului și serviciilor. De asemenea, avem și o tânără speranță pentru fotbalul românesc, Octavian Lupu, care a fost admis la liceu, în clasa a noua, la Liceul cu Program Sportiv din Iași. Ne punem mari speranțe în ei, mai ales când vedem determinarea lor de a-și construi viitorul. Iarăși, avem destul de mulți copii care se pregătesc anul acesta pentru BAC și Testarea Națională. Le ținem pumnii, ne rugăm pentru ei și îi sprijinim pentru a le da speranță. Per total, bucuria noastră cea mai mare este că investiția în educația lor începe să rodească. Suntem încrezători în parcursul celor 20 de bursieri, unul din obiectivele noastre fiind acela de a-i determina pe fiecare dintre ei să se gândească serios la propria educație universitară. Ține și de noi preoții să încurajăm tinerii spre un nivel mai adânc de educație, mai ales că Biserica Ortodoxă este cea care a pus bazele învățământului și educației în țările române. Or, noi, cei de azi, trebuie să continuăm această tradiție, să suținem mai ales elevii din mediul rural pentru a-și atinge potențialul maxim. De aceea, apelăm la toți prietenii care vor să ne ajute și stiu că nu sunt puțini. Avem donatori care merg împreună cu acești copii încă de acum doi ani, fapt pentru care le mulțumim. Însă, mai mult decât atât, ne propunem să lărgim grupul nostru de donatori. Așadar, invităm pe toți cei care aud de noi și de proiectele noastre să ne susțină, să ofere o șansă la un viitor luminos pentru SăcăreșTinerii noștri.” a declarat preotul paroh Cosmin Brînză.

Valoarea totală a unei burse, pentru fiecare copil,este de 2000 lei (200 lei * 10 luni din anul școlar). Cei care doresc să susțină un copil la studii o pot face donând în contul RO41BTRLRONCRT0250359702, titular cont: Parohia Săcărești. 

Donațiile prin Revolut se pot face la numărul 0746936969.

Citește alte articole despre: burse, educație, bicerică