Masă caldă pentru bătrânii din satul Săcărești

Anunțuri / comunicate Ianuarie 29, 2021

Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Săcărești, comuna Cucuteni, județul Iași va demara pe data de 31 ianuarie 2021 un proiect dedicat seniorilor din comunitate, intitulat „Masă caldă pentru bătrâni”.

Beneficiarii vor fi 12 persoane văduve sau care suferă de anumite boli și au dificultăți în a se autogospodări. Masa caldă va fi oferită în fiecare duminică de către tinerii parohiei.

„Această inițiativă aparține tinerilor parohiei noastre care au dorit să facă ceva pentru Dumnezeu și pentru cei de aproape. De aceea, am identificat împreună această nevoie reală a comunității noastre, anume de a-i ajuta pe cei neputincioși; și prin mila lui Dumnezeu am pus cap la cap un plan prin care vom reuși, sperăm, sa fim măcar puțin mai aproape de bătrânii noștri. Deocamdată proiectul se va desfășura săptămânal, în fiecare zi de duminică, pentru toți acești 12 seniori, încercând, într-un fel, să completăm hrana duvohnicească cu cea trupească. Desigur, ne-ar bucura dacă la un moment dat vom putea oferi o masă caldă în fiecare zi pentru toți vârstnicii din parohie. Însă, deocamdată, începem cu un pas mic, sperând că vom crește în timp cu ajutorul lui Dumnezeu și prin sprijinul oamenilor. Un aspect interesant al acestui proiect este faptul că se vor uni generațiile mai bine, întrucât tinerii nostri, pe lângă masa caldă pe care o aduc bătrânilor, aduc și timpul și dragostea lor.”, a declarat pr. paroh Cosmin Brînză.

Cei care doresc să se implice în acest proiect o pot face fie donând pentru asigurarea mesei unui bătrân (25 lei / zi), fie cumpărând anumite alimente de bază necesare pentru gătit. 

  • Ko-fi.com/parohiasacaresti în cazul în care doriți să cumpărați o cafea și un desert pentru bătrâni
  • Cont Bancar: RO41BTRLRONCRT0250359702 / Titular Cont: Parohia Sf. Împărați Constantin și Elena Săcărești

Date de contact: Pr. Cosmin Brînză / Tel. 0746936969 / E-mail: cosmin_brinza@yahoo.com

MULȚUMIM !

 

Citește alte articole despre: bătrâni, masa, cald, iisus hristos